קליקאפ (Clickup) – סקירה נרחבת על המערכת

HEY Jira. We brought you here today to let you know that we made the business decision"" switch to Clickup. "

אם אתם בעלי עסקים, עצמאיים או סתם התעניינתם לאחרונה במערכות CRM – אין מצב שלא נתקלתם בפרסומת הזו ביוטיוב. קליקאפ יצאו בקמפיין עם פרסומת ענקית בה בעלת העסק בעצם מפטרת את מערכת ניהול הפרויקטים הקודמת שלהם, ג'ירה בטענה שהיא לא מספקת מענה ותמיכה טובה כמו קליקאפ. 

אז בואו נדבר רגע על קליקאפ. ClickUp היא תוכנת ניהול פרויקטים שנועדה לעזור לאנשים, צוותים קטנים וחברות לתכנן פרויקטים, להקצות ולעקוב אחר משימות. הפלטפורמה תוכננה כמרכז שבו צוותים מתאחדים כדי לתכנן שיתוף פעולה בפרויקטים ממקום אחד. המערכת כוללת משימות, אחסון מסמכים, צ'tטים, יעדים, לוחות, אוטומציה, לוחות מחוונים ועוד. כפי שתראו בהמשך, ClickUp יכולה להיות אופציה מעולה עבור כל עסק שרוצה לקבל ניהול טוב יותר בניהול משימות, פרויקטים ואנשים תחת לוח מקום אחד, אבל זה ממש לא הכול. 

בואו נתחיל! 

מה זה ClickUp?

ClickUp משלב כלי שיתוף פעולה, כלים למעקב אחר פרויקטים, לוחות מחוונים לדיווח, יצירת אוטמציות וארגון מסמכים ליצירת פלטפורמת פרודוקטיביות במקום באחד. הפלטפורמה שמלאה בפיצ'רים שימושיים היא אחת מפלטפורמות הפופולריות ביותר לניהול פרויקטים בשוק כרגע והיא מתחרה גם במאנדיי קום (אם אתם סקרנים כתבתי גם סקירה על מאנדיי קום). אין זה פלא מדוע ClickUp נכנסת לרשימת התוכנות הטובות ביותר לניהול פרויקטים של 2024 – וזה לא רק אני אומר לכם  🙂 

התוכנית החינמית שלה מציעה למשתמשים מספר פיצ'רים כמו מסמכים שיתופיים, לוחות ציור, משימות בלתי מוגבלות וניהול ספרינט שעוזרות לה להתבלט ככלי סופר שימושי לניהול פרויקטים. שלוש התוכניות בתשלום של קליקאפ מוסיפות פיצ'רים שהופכות את התוכנה לניתנת להתאמה אישית יותר ומתאימה יותר לארגונים גדולים יותר או למספר צוותים. התוכנה מאפשרת למשתמשים לבחור תצוגות מרובות למעקב אחר פרוייקטים כגון תצוגת רשימה עבור מטלות, תצוגת לוח עבור זרימות עבודה או תצוגת גאנט עבור לוחות זמנים של פרוייקטים. האפשרות שהתאמה האישית מאפשרת למשתמשים להתאים צבע, ערכות נושא ועוד כדי להתאים אישית את סביבות העבודה שלהם.

המספר הרב של תכונות מגיע עם עקומת למידה תלולה והיא חסרה כמה פונקציות בהשוואה למתחרות שלה, אבל בסך הכל, ClickUp זה ללא ספק כלי ניהול פרויקטים בעל יכולת גבוהה ובמחיר סביר שיכול להחליף את כל האפליקציות האחרות.

יתרונות – בשורה תחתונה…
ClickUp מקשיבה ללקוחותיה. הפלטפורמה משתפרת ומשתדרגת ללא הפסקה על ידי שחרור פיצ'רים חדשים שלקוחות מבקשים כמעט מדי שבוע. בנוסף לשפע של כלים לניהול משימות, ניהול זמן ושיתוף פעולה, יש לו כמה תכונות שלמעשה לאף פלטפורמת תוכנה אחרת לניהול פרויקטים אין כמו הקלטת וידאו בתוך האפליקציה.

חסרונות
משתמשים חדשים חייבים ליצור קשר עם התמיכה כדי לגשת לגרסת הניסיון החינמית. ובכלל, תמיכה לא בין המועילות שראינו.. התמיכה שניתנת בצ'אט מחברת את המשתמשים לצ'אטבוט, שמפנה את המשתמשים למרכז העזרה שלו.

ClickUP Logo

כמה קליקאפ עולה?

ל-ClickUp יש ארבע תוכניות: תוכנית בחינם, תוכנית ללא הגבלה שעולה 84$ לאדם לשנה, תכנית עסקית שעולה 144$ לאדם לשנה, ותכנית Enterprise עם תמחור מותאם אישית.

כמו תוכנות רבות בנישה הזו, ClickUp עושה הכל על בינה מלאכותית (AI), ומכניסה מודל של מחולל טקסט דמוי ChatGPT ממש בתוך המשימות והמסמכים המשותפים. כדי לקבל את חבילת הבינה המלאכותית של ClickUp, אתם תצטרכו לשלם 7$ נוספים לאדם לחודש.

התוכנית החינמית היא נדיבה, אבל היא מיועדת לשימוש אישי. אתם מקבלים 100MB של אחסון, חמישה מקומות (בהם שוכנים הפרויקטים), משימות בלתי מוגבלות, 100 רשימות או תיקיות, 3 לוחות, מסמכים, תבניות, אפשרות להוסיף אורחים לצפייה בלבד, תצוגת קנבן, תצוגת לוח שנה, מעקב אחר זמן, צ'אט בזמן אמת, אינטגרציות מקוריות ו-100 אוטומציות בחודש מגבלה אחת גדולה היא שאתם יכולים לפתוח את תצוגת גאנט רק 100 פעמים בחודש.

התוכנית Unlimited מסירה הרבה מהמגבלות הללו, כפי שהשם מרמז. אתם מקבלים אחסון בלתי מוגבל, שטחים בלתי מוגבלים, חשבונות אורחים הנשלטים על ידי הרשאות, וללא הגבלות על תכונות כמו תצוגת גאנט. אתם יכולים לקבל עד 200 רשימות או תיקיות, 10 לוחות, 1,000 אטמציות בחודש, ושילוב עם שירותי אחסון בענן כגון Box ו-Google Drive. אבל אתם עדיין מוגבלים לצוות אחד בכל סביבת עבודה.

התוכנית העסקית מאפשרת לכם ליצור צוותים ללא הגבלה. תכונות נוספות כמו ניהול עומסי עבודה, הערכות זמן מפורטות, תכונות לוח מחוונים מתקדמות, קווי זמן ומפות חשיבה עוזרות גם לצוותים גדולים יותר ולכן נכללות בתוכנית העסקית. אתם מקבלים שם 400 רשימות או תיקיות לכל שטח, לוחות ציור ללא הגבלה ו-10,000 אוטומציות בחודש. אוטומציות יכולות להיות מורכבות, עם שלבי פעולה מרובים וטריגרים מותנים.

התוכנית הארגונית כוללת את כל מה שבתוכנית העסקית בתוספת כניסה יחידה של החברה, תמיכה ב-API, תמיכת לקוחות מעולה, הרשאות מותאמות אישית ויכולת לנהל הגבלות על שיתוף גישה. ארגונים מקבלים גם אפשרות מתקדמות מבחינת עיצוב, כך שתוכל להוסיף בקלות את המיתוג של החברה/ארגון שלכם לאפליקציה.

 

אם אתם כאן יש מצב שתרצו לקרוא גם את הסקירות הבאות:

מחירים של קליקאפ

פיצ'רים 

ClickUp משווקת את עצמה כאפליקציית ניהול עבודה הכל במקום אחד, הכוללת משימות, מסמכים, לוח וצ'אט. מכיוון שצוותים רבים כבר משתמשים באפליקציית הודעות ייעודית, כגון Slack או Microsoft Teams, לא סביר שפונקציית הצ'אט של ClickUp תרשים אותכם יותר מדי. עם זאת, אתם יכולים לשוחח ישירות בתוך המשימות ב-ClickUp אם תרצו. 

ClickUp מכסה את כל תכונות ניהול המשימות החשובות שצוותים קטנים עד בינוניים עשויים לדרוש, כולל תצוגות גנט, ניהול הרשאות, הגהה ודוחות. אתם יכולים גם להוסיף שדות מותאמים אישית למשימות כדי לעקוב אחר דברים שייחודיים לפרויקט שלכם. 

 

תצוגות ClickUp: לוח, רשימה, גאנט, לוח שנה
ל-ClickUp יש כמה דרכים להציג את המשימות שלכם. אם אתם אוהבים גדולים של לוח Trello, אתם תרגישו ממש בבית עם תצוגת הלוח, שנראית טוב יותר מהממשק של Trello, עם אלמנטים חדים יותר וצפיפות מידע גבוהה יותר.

תצוגת הרשימה לוקחת את רשימת המטלות הקלאסית ומפרקת אותה למקטעים מקודדי צבע, ומראה לך את כל המשימות בכל התיקיות והפרויקטים בחלל. אתם יכולים לקפוץ לתיקיה מסוימת בכל עת.

 

ניהול הרשאות

התוכנית החינמית של ClickUp אינה מספקת שום ניהול הרשאות. לכל החברים שמצטרפים יש גישה ליצור ולערוך פריטים. בתוכניות בתשלום, הן לחברים והן לאורחים יכולים לקבל הרשאות ספציפיות עבור תיקיות, רשימות, משימות, תצוגות, מסמכים, לוחות מחוונים ויעדים.

אתם יכולים להגדיר ארבע רמות הרשאה שונות עבור חברי הצוות שלכם. View Only נותן לאדם גישת קריאה בלבד. הרשאה לתת הערות- מעניקה לאדם את היכולת להוסיף או להשיב להערות על הפריט. הרשאה לעריכה מאפשרת לאדם לשתף ולבצע שינויים, אך הוא לא יכול למחוק פריטים. גישה מלאה פירושה שהאדם יכול ליצור, לערוך, לשתף ולמחוק פריטים.

אתם יכולים גם להגדיר גישה ספציפית לחשבונות אורחים אם אתם שוכרים ספקים חיצוניים. חשבונות אורחים אינם יכולים לגשת לכל סביבת העבודה או לחללים בודדים, אך ניתן להזמין אותם להציג תיקיות, רשימות ומשימות ספציפיות. אורחים יכולים ליצור משימות ותצוגות, אבל הם לא יכולים ליצור תיקיות, רשימות, יעדים או תגים. הם לא יכולים להזמין משתמשים, אבל הם יכולים לגשת למעקב אחר זמן, הערכות זמן ושדות מותאמים אישית.

ClickUp AI
כאמור, ClickUp שילבה בינה מלאכותית, אותה תוכלו לקבל תמורת תשלום נוסף. אתם מקבלים טעימה מאיך ה-AI עובד בתוכנית החינמית, אבל הבקשות שלכם מוגבלות. אם השתמשתם בצ'אט בוט של AI , כגון ChatGPT או Google Bard, זה עובד באופן דומה.

אתם יכולים להשתמש ב-ClickUp AI כדי ליצור מאמרים או סקריפטים שלמים בתוך תיאור המשימה. לדוגמה, אפשר לבקש מ-ClickUp לכתוב מאמר או שאתם יכולים לבקש ממנו ליצור מתווה למכירת קוסמטיקה באינטרנט אם זה מה שהעסק שלכם עושה. אתם תמיד יכולים (וכנראה צריכים) לערוך את הטקסט שנוצר כי זה עדיין לא מושלם. בכל ממקרה ClickUp AI מאפשרת לכוונן טקסט עם טונים וסגנונות שונים. אתם יכולים גם להשתמש ב-AI על טקסט שכבר הזנתם ב-ClickUp. לדוגמה, אם יש לכם תיאור משימה ארוך, אתם יכולים להשתמש בתכונת הסיכום של ה-AI כדי ליצור סיכום קצר שלה.

תמונה ממערכת קליקאפ

כלים לשת"פ

ClickUp כולל כלי מסמכים שיתופי המאפשר ליצור ולשתף מסמכים עם כל הצוות. חברי צוות מרובים יכולים לעבוד על המסמך בו-זמנית. בעוד עריכה משותפת היא דרך מצוינת ליצור ולארגן כל מיני מסמכים, ClickUp אינו תחליף ל-Google Docs או Google Workspace, המצטיינים בהרחבה ובשיתוף מסמכים.

המסמכים של ClickUp משתלבים באופן טבעי עם ניהול המשימות, כך שתוכלו להטמיע רשימת משימות במסמך כטבלה אינטראקטיבית, כולל תאריכי יעד, מוקצים וסטטוס עדיפות. ניתן לקשר כל מסמך למשימה ספציפית, מה שמקל על הפניות מפורטות.

ClickUp AI משולבת גם בתכונת Docs. אתם יכולים להתחיל עם מסמך ריק ולהשתמש בהנחיות דומות בChatGPT כדי לכתוב כל דבר שתרמו, מתיאור מוצר ועד לסיעור מוחות עבור רעיונות חדשים. 

ואם כברמדברים על סיעור מוחות, אתם יכולים גם להשתמש בלוח הלבן המצורף בתור קנבס אינסופי לשרטוט רעיונות בכל פרויקט. אתם יכולים להתחיל עם קנבס ריק או תבנית. לאחר מכן, תוכלו ליצור תרשימי זרימה, תרשימי תהליכים או כל דבר שתרצו, קצת כמו מירו אם אתם מכירים. אפשר להוסיף טקסט ותמונות ולשתף פעולה עם חברים אחרים בצוות. 

אוטמציות 

ל-ClickUp מערכת אוטומציה מובנית הפועלת הן בתוך סביבת העבודה שלך והן עם כלים חיצוניים כגון אימייל, GitHub, Twilio ואחרים. אם השתמשתם ב-IFTTT או ב-Zapier, אתה תרגישו בנוח עם הממשק הזה מהר מאוד. באופן הבסיסי ביותר, אוטומציה היא סוג של קוד שאומר, "כאשר X קורה, עשה Y באופן אוטומטי." אתם בוחרים את ה-X (נקרא גם טריגר) ואת ה-Y (המכונה הפעולה).

תוכלו לייצר אוטומציה מסרגל הכלים העליון בכל מקום או תיקיה. ClickUp נותנת לכם רשימה שימושית של אוטומציות מוצעות, אם כי אתם יכולים גם להתחיל מאפס. רק בוחרים טריגר, מצמידים אותו לפעולה וחוסכים זמן ועבודה ידנית.

 

אולי תרצו לקרוא את המדריך שלנו על אוטומציה עסקית >>

ClickUP Logo

מה אהבנו בקליקאפ? 

יכולות התאמה אישית גבוהות: יכולות ההתאמה האישית של ClickUp הן בהחלט אחד היתרונות הגדוללים שלה. אתם מקבלים פתרוןהניתן להתאמה אישית מלאה, המאפשר לכם לנקוט בגישה מותאמת אישית לפרויקטים – התאימו לפי זרימת העבודה שלכם, המודל העסקי, ההעדפות האישיות וכל דרך אחרת שתרצו. זה גם הופך את ClickUp לאחד הפתרונות הגמישים יותר, המעניק לצוותים בכל תעשיות את החופש לבחור את המבנה המתאים להם. לדוגמה, התכונה "שדות מותאמים אישית" מאפשרת לכם להוסיף כל מיני מידע לתצוגות בעוד שמרכזי מחוונים מותאמים אישית מאפשרים לכם לבחור מתוך 50+ וריאציות ווידג'טים כדי לבנות את לוח המחוונים לדיווח ברמה גבוהה ולסקירת עבודה.

שיתוף פעולה ותקשורת צוותים ללא מאמץ: שיתוף פעולה ותקשורת בצוות הם המפתחות להצלחת הפרויקט. עם זאת, עסקים רבים נאבקים בכך, במיוחד אם עובדים רימוט. ClickUp מציעה תכונות מתקדמות רבות המאפשרות לצוותים קטנים וגדולים לייעל את התקשורת שלהם בפלטפורמה אחת תוך שיתוף פעולה עם כל אחד בזמן אמת. 

תמחור תחרותי: למרות שהוא מציע טונות של תכונות מדהימות, ל-ClickUp ללא ספק עם תמחור תחרותי ומשתלם. 

מעקב אחר זמן: ClickUp מקל על ניהול הזמן שלכם בעבודה על ידי מתן תכונות גמישות למעקב אחר זמן שעוזרות לכם להתמקד בעבודה ולשפר את ניהול הזמן. השתמשו בכלי כדי לעקוב אחר זמן, להגדיר אומדנים, להוסיף הערות ולצפות בדוחות כדי לקבל שליטה רבה יותר על שעות העבודה שלכם. 

אפליקציה מעולה לנייד: בהתחשב בחשיבות של גישה בכל זמן ובכל מקום בעולם של היום, ClickUp הוא אחד מכלי התוכנה הבודדים לניהול פרויקטים המציעים למשתמשים אפליקציה בנייד שמתפקדת היטב המאפשרת להם לבצע עבודה, לבדוק עדכונים חשובים, להקצות משימות, וכו. האפליקציה מגיעה עם ממשק אינטואיטיבי ותכונות ידידותיות למשתמש, מה שמקל מתמיד ליצור משימות חדשות, לעדכן עמיתים, וכמובן לנהל פרויקטים תוך כדי תנועה.

מה לדעתנו חסר ב-ClickUp

תלונה נפוצה בקרב משתמשי ClickUp היא עקומת הלמידה התלולה יותר של הפלטפורמה. אחת הסיבות העיקריות מאחורי זה היא שהיא מציעה מגוון תכונות שיכולות להרגיש מכריעות עבור חלק, במיוחד בשימושים הראשונים. גם ממשק המשתמש של ClickUp זקוק לשיפור רב מכיוון שגודל הטקסט קטן מדי והצבעים חלשים מדי כדי לתת ניגודיות ראויה. חשוב גם לקחת בחשבון שלוקח זמן להתרגל וללמוד את האפליקציה ויכול להיות שתצטרכו ליווי מקצועי בהתחלה. 

כמה מילים אחרונות

בשורה תחתונה קליקאפ היא כלי ניהול פרויקטים מצוין, אבל אם אתם מחפשים יותר תכונות של ניהול מכירות אולי תרצו להציץ על סקירות של מערכות CRM כמו מערכת זוהו או פיירברי

בכל מקרה, אני לא ממליץ לבחור מערכת לבד, לא כי אני משוחד או משהו חה, אבל רגע ברצינות – יש המון דברים לקחת בחשבון, שאתם, לא בטוח חושבים על זה עכשיו. מכירים את חוכמת הדיעבד? עם הטמעת מערכות CRM או תוכנות לניהול פרויקטים אתם ממש לא רוצים להגיע לשם. דברו איתי, הסוכנות שלי מתמחה בהטמעת מערכות CRM ואוטמציות. נבין את הצרכים של העסק, המטרות, האתגרים ונתאים לכם את המערכת המתאימה ביותר. אולי זה קליקאפ ואולי זה תוכנה אחרת. השאירו פרטים בטופס למטה ואני אחזור אליכם! 

מחפשים לשפר תהליכים ולהגדיל רווחים?

נשמח לעזור! מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

תוכן עניינים

ניצן רונן

ניצן רונן, מומחה לשיווק דיגיטלי ואוטומציות עסקיות

הקים את AutoMotion כדי לעזור לעסקים לייעל תהליכים בעזרת מערכות CRM וצ'אטבוטים חכמים, במטרה לשפר את היעילות ולהגדיל את שורת הרווח.

פאוורלינק crm
מעוניינים לשמוע מידע נוסף?

נשמח לעזור! מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

אולי יעניין אותך גם:
לחצו לשיתוף:

רוצים עסק אוטומטי?

מוזמנים להשאיר פרטים כאן: