יצא לי להתנסות ולנהל לא מעט פרויקטים במערכות שונות – ואני מטמיע מערכות כאלו גם ללקוחות שלנו, זה הכרחי וחשוב כל כך! לאחר בדיקה אישית של כל תוכנה על מנת להעריך את התכונות והשימושיות שלה, אני יכול לומר בכנות שאי אפשר לטעות עם ClickUp או monday.com, במיוחד כשמדובר בניהול פרויקטים. אבל בסקירה הזו, אני הולך להסביר את ב ההבדלים, כדי שתוכלו לבחור את הכלי שהכי מתאים לצוות שלכם.
אמל"ק
לפני שאנחנו צוללים פנימה: monday.com ו-ClickUp שניהם מציעים יותר מאשר רק פיצ'רים לניהול פרויקטים. לשניהם יש פונקציונליות של CRM, למשל, ו-Monday מציע גם את הפלטפורמה השניה שלו – Monday Sales.
ClickUp, עם כל הרעש סביב הפלטפורמה הזו, זה כלי נהדר אם יש לכם מיליון משימות ללהטט בניהם ואתם רוצים את הגמישות להתמודד איתם איך שתרצו. אבל שימו לב – יש עקומת למידה רצינית.
ל-monday.com יש ממשק אסתטי יותר מ-ClickUp, מה שהופך אותם לבחירה מובילה עבור סוג האנשים שהויזואליות חשובה להם. monday.com מציע חוויה ידידותית יותר למשתמש שמגיעה עם פונקציונליות.
שני הכלים הללו – נהדרים! אני כבר אומר את זה.
אחד הדברים הטובים ביותר ששניהם מציעים זה שהם יכולים לשמש כמעט כל אחד, הודות למבנה התמחור הגמיש שלהם, הממשק האינטואיטיבי ומגוון רחב של פיצ'רים.
עם זאת, יש עדיין לא מעט הבדלים חשובים – שהם חשובים על אחת כמה וכמה אם אתם כבר משתמשים באחד משני הספקים האלה ואתם עכשיו מנסים להחליט אם המעבר שווה את זה, או אפילו משתלם?!
monday.com תהיה החלטה טובה יותר לשימוש כללי בניהול פרויקטים, ולמגוון רחב יותר של צוותים. לדוגמה, אם אתם עסק קטן או צוות קטן שמריצים פרויקט אחד או שניים בו זמנית, ובא לכם לקבל דחיפה ארגונית ללא שפע של פיצ'רים מסובכים שצריך ללמוד כיצד להשתמש בכל אחד – במקרה כזה monday.com בהחלט יהיה ההימור הטוב ביותר.
ClickUp הוא כלי חזק ומקיף לניהול עבודה ופרויקטים עם פיצ'רים + מורכבות יותר של ניהול משימות ומגוון רחב יותר של כלי שיתוף פעולה. זה נחשב למערכת יותר מורכבת בהשוואה למאנדיי. קליקאפ יוכל להתאים לצוותים בינוניים עד גדולים המנהלים מספר פרויקטים, או לצוותים מרובים שעובדים על המון פרויקטים.
עם זאת, עבור עסקים קטנים יותר או אנשי ONE MAN SHOW בתקציב מצומצם, ClickUp עשוי להיות מתאים יותר. הסיבה לכך היא שהתוכנית בתשלום הראשונה של ClickUp משתלמת יותר מזו של monday.com, והיא אינה דורשת מינימום משתמש.
בכל מקרה, בואו נצלול לעומק הסקירה ונגלה עוד!
אם אתם כאן יש מצב שתרצו לבדוק גם על התוכנות הבאות:
מה מייחד את monday.com ואת ClickUp?
עיצוב: שתי המערכות בנויות היטב. עם זאת, בהשוואה לממשק החלק של monday.com, שעודכן לאחרונה, ממשק המשתמש של ClickUp עשוי להרגיש מעט עמוס יותר, במיוחד עבור משתמשים חדשים.
תמחור: התוכנית החינמית של ClickUp טובה בהרבה מהתוכנית החינמית של monday.com. התוכנית בתשלום הראשונה של monday.com יקרה יותר בהשוואה לתוכנית בתשלום הראשונה של ClickUp, אבל תוכנית ה"סטנדרט" של מאנדיי קום ($12 למשתמש, לחודש) זהה לתוכנית העסקית של ClickUp של $12 למשתמש, לחודש.
תמיכה טכנית ושירות לקוחות: monday.com מציעה תמיכה מדהימה מסביב לשעון, הן באמצעות דואר אלקטרוני והן דרך צ'אט לייב באתר 24/7. קליקאפ עדיין לא נמצאים שם מהבחינה הזו.
לוח ציור מקורי: לשתי הפלטפורמות הללו היו בעבר לוחות ציור מקוונים לסיעור מוחות, אבל monday.com מוציאה כעת את הלוח שלהם לפנסיה ומפנה את המשתמשים למוצר לוח ציור ייעודי.
בינה מלאכותית: כלי הבינה המלאכותית של ClickUp עולה $5 למשתמש, לחודש ואינו זמין בתוכנית החינמית, בעוד של monday.com זמין בכל התכניות, רבל כרגע עדיין בגרסת בטא.
מאנדיי קום – התמונה הגדולה
monday.com היא פלטפורמה מבוססת ענן המאפשרת למשתמשים לנהל פרויקטים וצוותים בצורה הכי יעילה שאפשר. הכלי פותח אי שם ב-2010 ככלי פנימי ל-Wix, והיום מספק כעת למעלה מ-100,000 עסקים ברחבי העולם – והשימוש בו גדל מיום ליום.
בשל העיצוב הפשוט והמושך חזותית של הפלטפורמה, נדרשת הכשרה מינימלית לאנשי הצוות. זה הופך את monday.com למתאימה יותר לצוותים שחדשים בתוכנת ניהול פרויקטים בהשוואה ל-ClickUp, שמציעה תוכנה קצת פחות ידידותית למשתמש הטרי.
אם אתם כאן אולי יעניין אותכם לקרוא גם את הסקירות הבאות:
תוכנת ניהול הפרויקטים של monday.com הופכת את כל מה שקשור לניהול פרויקטים לפשוטה, בין אם אתם עובדים בארגון גדול ומסעוף או מנהלים עסק קטן.
היתרונות של Monday.com:
ממשק אינטואיטיבי: Monday.com ידועה בממשק הידידותי, מה שמקל על צוותים לאמץ ולהשתמש בהם ללא הכשרה מקיפה.
ניהול פרויקטים חזותיים: הוא מציע תכונות מעקב וניהול פרויקטים חזותיים ביותר, כגון לוחות ולוחות זמנים הניתנים להתאמה אישית, המשפרים את הפרודקטיביות.
אוטומציה ואינטגרציה: Monday.com תומך באוטומציה של משימות שחוזרות על עצמן ומשתלב היטב עם אפליקציות וכלים שונים של צד שלישי, תוך שיפור הפרודוקטיביות ויעילות זרימת העבודה.
החסרונות של Monday.com:
עלות: בהתאם לתכונות ולמספר המשתמשים, Monday.com עשוי להיות יקרה בהשוואה לקליאפ, מה שעשוי להוות שיקול עבור צוותים קטנים יותר או סטארט-אפים.
התאמה אישית מוגבלת: למרות שהיא מציעה אפשרויות התאמה חזותית טובות, חלק מהמשתמשים מוצאים את יכולות ההתאמה האישיות של מאנדיי קום פחות גמישות בהשוואה לפלטפורמות אחרות, מה שמגביל את יכולת ההסתגלות לזרימות עבודה ייחודיות.
קליקאפ – התמונה הגדולה
ClickUp הוא כלי ניהול פרויקטים מבוסס ענן שמשרת צוותים מ-2016. בניגוד ל-monday.com, שמספקים עדיפות לקלות משתמש על פני כל השאר, ההתמקדות של ClickUp היא על פרודוקטיביות. כדי לעזור למשתמשים להיות פרודוקטיביים ככל האפשר, המוצר משלב שורה של תכונות שימושיות בפלטפורמה מרכזית אחת, כולל גיליונות אלקטרוניים, רשימות מטלות, פנקסים ומעקבי זמן.
היתרונות של ClickUp:
התאמה אישית: ClickUp מציעה אפשרויות התאמה אישית נרחבות, המאפשרות לצוותים להתאים זרימות עבודה, תצוגות וניהול משימות לצרכים הספציפיים שלהם.
סט תכונות מקיף: ClickUp מספק מגוון רחב של תכונות מניהול משימות ומעקב אחר זמן ועד הגדרת יעדים ודיווח, מה שהופך אותו לפתרון רב-תכליתי עבור צוותים בגדלים וצרכים שונים.
החסרונות של ClickUp:
מורכבות: בשל מערך התכונות הנרחב שלו, ClickUp יכול להיות מעט מורכב לניווט ולהגדרה בתחילה, במיוחד עבור משתמשים המחפשים פתרון פשוט לניהול משימות.
עקומת למידה: בגלל אפשרויות ההתאמה האישית והפונקציונליות המגוונות שלה, משתמשים חדשים עשויים לדרוש זמן כדי לתפוס ולמנף את כל היכולות של ClickUp בצורה יעילה.
בעיות ביצועים: חלק מהמשתמשים דיווחו מדי פעם על בעיות ביצועים או דיליי, במיוחד כאשר הם מתמודדים עם כמויות גדולות של נתונים או התאמה אישית נרחבת.
תוכניות תמחור monday.com
נכון לעכשיו, monday.com מציעה ארבע תוכניות בסיסיות. תוכלו להמשיך לקרוא על המחירים או כאן או להיכנס לסקירה המלאה על תוכנת מאנדיי קום.
תוכנית אישית: התוכנית החינמית היחידה של monday.com זמינה עבור עד שני משתמשים. התוכנית המוגבלת מציעה תמיכת לקוחות מוגבלת וללא אוטומציה או אינטגרציות. עם זאת, אלה בתוכנית יכולים ליהנות מאחסון של 500GB ומלוחות ללא הגבלה.
תוכנית בסיסית: התוכנית הבסיסית של monday.com נמכרת כיום במחיר של $9 למשתמש, לחודש, בחיוב שנתי. תוכנית זו יכולה לשמש כמות בלתי מוגבלת של משתמשים לביצוע מספר בלתי מוגבל של פרויקטים. תמיכה 24/7 מוצעת גם לצד מגבלת אחסון של עד 5GB למשתמש.
תוכנית רגילה: תוכנית זו כוללת את כל מה שמופיע בתוכנית הבסיסית, עם 20GB נוספים של אחסון, גישה לאורחים ומגבלה של 250 פעולות בחודש על אינטגרציות ואוטומציה. התוכנית הסטנדרטית של monday.com זמינה עבור $12 למשתמש, לחודש, בחיוב שנתי.
תוכנית פרו: תוכנית המקצוענים של monday.com מכילה את כל מה שבתוכנית הסטנדרטית, לצד כלים למעקב אחר זמן, תצוגות תרשים גמישות ומגבלת 25,000 אוטומציה ואינטגרציה. תוכנית זו גם מאפשרת למשתמשים ליצור לוחות מחוונים המשלבים עד 10 לוחות. זה זמין עבור $19 למשתמש, לחודש, בחיוב שנתי.
תוכנית ארגונית: התוכנית המקיפה ביותר של monday.com מיועדת לעסקים גדולים וארגונים. התוכנית מציעה כניסה מותאמת אישית, תמיכה מובחרת, כלי ניתוח ודיווח מתקדמים ואוטומציות ואינטגרציות ניתנות להרחבה. מחירים עבור תוכנית זו זמינים על פי בקשה.
תוכניות תמחור ClickUp
מבנה התמחור של ClickUp מורכב מחמש תוכניות בסיסיות וחמש נקודות מחיר שונות. תוכלו לקרוא על זה בהרחבה גם בסקירה שלנו על מערכת קליקאפ.
ClickUp Free Forever: תוכנית Free Forever של ClickUp מציעה תמיכה 24/7, עד 100MB של אחסון, והרבה תכונות שימושיות כולל מסמכים שיתופיים, מעקב אחר זמן והקלטה בתוך האפליקציה.
ClickUp Unlimited: כפי שהשם מרמז, התוכנית בתשלום הבסיסית ביותר של ClickUp מציעה אחסון בלתי מוגבל, אינטגרציות ודשבורדים – וזמינה לכמות משתמשים ללא הגבלה. ניתן להבטיח את ClickUp Unlimited תמורת $7 למשתמש, לחודש, בחיוב שנתי.
ClickUp Business: ClickUp Business מכיל הכל בתוכנית Unlimited, לצד מעקב אחר זמן, שיתוף ציבורי וכלים לאיתור יעדים. התוכנית זמינה ב$12 למשתמש, לחודש, בחיוב שנתי.
monday.com או ClickUp: למי יש את התוכנית החינמית הטובה ביותר?
לא לכל עסק יהיה תקציב לכלים לניהול פרויקטים. אם אתם מחפשים לנהל פרויקטים עם תוכנית חינמית, אני ממיץ להשתמש דווקא במאנדיי בקום שמציעים הרבה יותר בתוכנית החינמית בהשוואה לקליקאפ.
עם זאת, אני לא ממליץ לבחור תוכנית בצורה כזו – אלא עליכם להבין קודם מה הצרכים העסקיים שלכם ולקבל החלטה מושכלת לגבי איזה תוכנית עם איזה כלים אתם צריכים.
אולי יעניין אותכם לקרוא גם את המדריכים הבאים:
הכי נוח לשימוש: monday.com
תכנון וניהול פרויקט זה מספיק מאתגר. הדבר האחרון שצוותים צריכים לעשות הוא לסבך דברים עוד יותר עם תוכנה לא נגישה ומורכבת. למרבה המזל, הן monday.com והן ClickUp הן פשוטות יחסית לשימוש, אפילו עבור אלה החדשים בכלים. עם זאת, בעוד ששתי האפשרויות מציעות עיצוב אינטואיטיבי וחווית משתמש מעולה, אני חושב שמאנדיי קום הרבה יותר נגישים מקליקאפ.
בהשוואה לממשק המעט עמוס של קליקאפ – , monday.com מתגאה בעיצוב הרבה יותר מינימלי. אני חושב שזה הפך את התוכנה להרבה יותר פשוטה וקלה יותר, אז אני לגמרי ממךיץ עליה למתחילים בתוכנת ניהול פרויקטים. אהבתי מאוד את הדרך שבה הצלחנו להקים לוחות בקלות וכל תהליך ההגדרה הראשוני מאוד מהיר בהשוואה לקליקאפ שהוא הרבה יותר מסורבל.
הטוב ביותר עבור תכונות עסקיות: ClickUp
כשמדובר בבחירת התוכנה המובילה לניהול פרויקטים, לתכונות העסקיות יש תפקיד מרכזי. בחרו פתרון עם מגוון כלים שימושיים, ותוכלו לנהל משימות וצוותים בקלות.
גם ClickUp וגם monday.com מציעים מערכת מגוונת ומלאה בפיצ'רים נוחים, עם אוסף עצום של כלים שימושיים. זה הופך את הבחירה בין השניים לקשה ביותר.
אני מאוד אוהב להשתמש בלוח ההודעות של קליקאפ – אתם יכולים להגיב ולתייג משימות ספציפיות, משהו שאתם לא יכולים לעשות אם אתם משתמשים במעכת המקבילה monday.com. אתם יכולים גם ליצור מסמכים מאפס ב-ClickUp, ולראות אילו מחברי הצוות שלכם מחוברים ועל מה הם עובדים עכשיו.
monday.com או ClickUp: ניהול משימות
ב-ClickUp, תהיה לכם גישה לתרשים גנט, לוח Kanban, גיליון אלקטרוני ותצוגת דשבורד שמראה את התקדמות הפרויקט, כלי מעקב אחר זמן, אבני דרך ושדות מותאמים אישית, לא משנה באיזו תוכנית תבחרו. , monday.com אינה כוללת כמה פיצ'רים- כמו מעקב אחר זמן, תצוגת לוח שנה, אבני דרך ותרשים גנט – אלא אם תבחרו את התוכניות היקרות.
גם ClickUp וגם monday.com מציעות כלי AI שיכולים להפוך את העבודה שלכם לפשוטה יותר – אבל בעוד שבמאנדיי זה בחינם, בקליקאפ תצטרכו לשלם על זה כסף בכל התוכניות. .
monday.com לעומת ClickUp: אוטומציות
ClickUp ומאנדיי שניהם מגיעים עם בוני אוטמציות מותאמים אישית וללא ידע בקוד. תוכלו לבחור תבניות מוכנות מראש – שמקלות מאוד על העבודה.
אני חושב שהאוטומציות ב-monday.com מעט יותר קלות, אם כי ClickUp ו-monday.com מאוד דומים והרמה של שניהם מאוד גבוהה
monday.com לעומת ClickUp: הדמיית נתונים
אם חשוב לכם לעקוב אחר התקדמות הפרויקט באופן ויזואלי, monday.com יהיה הימור בטוח יותר – אם כי ClickUp זוכה גם לקבל תגובות טובות.
monday.com מקבלת מבחינתי ציון גבוה יותר בקשר להדמיית נתונים, והתכונה השימושית והאינטראקטיבית שלה 'Stacked Bar' מאפשרת למשתמשים להשוות קטגוריות של נתונים זו לצד זו. כלי זה גם מאפשר לך להוסיף נתונים מצטברים, מה שמקל על מעקב אחר ההתקדמות לאורך זמן. ישנם גם 6 סוגי תרשימים מוגדרים מראש לבחירה אם אתם לא רוצים לבנות אחד משלכם.
monday.com לעומת ClickUp: אינטגרציות
ClickUp מקבלת ציון נמוך יותר בכל מה שקשור לאינטגרציות, ולמרות שיש לה כמה שימושים חביבים, היא לא באמת מציעה טווח דומה לזה של monday.com. בדומה ליריבתה, ניתן לייבא נתונים ישירות ממגוון תוכנות אחרות לניהול פרויקטים. עם זאת, ClickUp משתלב רק עם RingCentral ו-Zoom, ומציע מגוון קטן.
לעומת זאת, monday.com זוכה לציון גבוה. חשוב לציין שאין אפשרויות אינטגרציה אמיתיות בתוכנית החינמית והתשלום הבסיסית של monday.com – למרות שעדיין תוכל לייבא נתונים מ-אסאנה, Jira, Basecamp, מטא וזנדסק. התוכניות הסטנדרטיות, ה-Pro וה-Enterprise של מאנדיי משתלבות עם Slack, Zoom, מיקרוספט, סלאק, זום ועוד. זה הופך את monday.com לאופציה מעט טובה יותר בעניין הזה.
הטובה ביותר לאבטחה – שניהם!
בכל מה שקשור לניהול פרויקטים, אבטחה צריכה להיות פרמטר מכריע בהחלטה שלכם. אם הכלים שבהם אתם משתמשים אינם מאובטחים לגמרי, המידע הפרטי של החברה או הארגון שלכם עלול להיות בסכנה. לכן, כאשר מחליטים על תוכנת ניהול פרויקטים, חשוב לבחור כלים עם תכונות אבטחה ופרטיות מתקדמות.
monday.com ו-ClickUp שניהם מתייחסים לנושא ברצינות רבה. שניהם מציעים הצפנה בצד השרת, אימות דו-שלבי, הרשאות מתקדמות וכניסה יחידה (SSL), בין מגוון תכונות אחרות להגנת נתונים.